top of page
Kroonluchter, Kasteel Slangenburg, preventieve conservering, mijn waardevolle interieur in topconditie,

Projecten

Koninklijk Huis Archief - Grip op Risico's 

Grip op Risico's programma met interne opleiding voor medewerkers, hoe risicoanalyse toe te passen in het werk. Samen hebben we een risicoanalyse gemaakt van de diverse verzamelingen in het Koninklijk Huisarchief. 

bibliotheek koninklijke verzamelingen.jpg

Kasteel Slangenburg - Mijn Waardevolle Collectie in Topconditie

Overzicht creëren in risico's en behoudsprioriteiten voorafgaande aan een grote restauratie. Het opzetten van een professioneel collectiebeheer beleid, voor nu en voor na restauratie. Hoe Monumentenbezit preventieve conservering slim kan mee financieren in de restauratieaanvraag.  Calamiteiten stabiliseren die in de komende 5 jaar nog voor significant meer schade kunnen veroorzaken. Het opleiden van interne medewerkers als 'ambassadeurs van de collectie' die schade tijdig zullen herkennen, voordat het escaleert. Housekeeping en ongediertepreventie (IPM-Plan). 

20240312_140853.jpg

Huis van Brienen - Hendrick de Keyser Monumenten

Een omslag maken naar een preventief collectiebeheer beleid waarin de basis stevig staat en een aantal risico's die snel voor schade zouden zorgen gestabiliseerd.  Housekeeping op een hoog niveau geïmplementeerd en een IPM-Plan. Met als doel de situatie beter beheersbaar te maken, schade te voorkomen en te besparen op herstel in de toekomst. 

Housekeeping, museale schoonmaak, housekeeping proffessionals,periodieke schoonmaak, Huis

Kasteel Amerongen - Mijn waardevolle collectie in Topconditie.

Het opzetten van een stevige basis door risico's in kaart te brengen, behoudsprioriteiten te bepalen en praktisch aan de slag met een goede housekeeping en ongediertepreventie. Het opzetten en trainen van een goedlopend team vrijwilligers voor de collectie. 

Eetkamer housekeeping servieskast (1).jpg

Vakdocent 2e module Zorg voor Collecties - Reinwardt Academie 

Module Zorg voor Collecties, is een specialisatiemodule voor 3e jaars van 2 maanden die ik samen met Martijn de Ruijter heb vormgegeven. Ik geef lessen over Risicoanalyse, Housekeeping, Preventieve Conservering van Interieurs, en Intergrated Pest Management

college_edited.jpg

Huis Sloetjes - Preventieve conservering + openstelling Museumhuis Hendrick de Keyser Monumenten

Een quickscan risicoanalyse uitgevoerd die richting gaf in de behoudsprioriteiten en de beschermende maatregelen met oog op de openstelling als museumhuis. Met projectteam een conserveringsbeleid geschreven en een registratieplan gemaakt. Een stevige preventieve basis neergezet met housekeeping, trainingen en plan en ongedierte preventie plan. Het is een leuk en ander huis (gegroeid woonhuis interieur met volledige collectie) Het vraagt om 'out of the box' en pragmatische aanpak. Dat is goed gelukt. Ik heb ook een tour geschreven voor het huis. 

Huis Sloetjes - preventieve conservering .jpg

Langdurige Projecten

Sinds 2013 werk ik als zelfstandige in musea en historische interieurs. Als freelancer heb ik bij veel locaties kort of langer meegedraaid 'in company' bij afdeling collecties of losse projecten gedaan. Dit heeft mij een zeer ruime ervaring gegeven in veel verschillende organisaties en collecties met uiteenlopende projecten. 

preventieve conservering Koninklijke Paleizen - nieuwe dure stoffen behouden

Dienst van het Koninklijk Huis - Meubilair  (7,5 jaar)

Preventieve conservering, collectieregistratie, housekeeping advies, depotreorganisatie, projectmanagement, Risicoanalyse, Instandhoudingsplan. 

housekeeping in interieurs met vrijwilligers, Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde (6 jaar)

Vanaf bodem opzetten van collectiebeheer, housekeeping van het Kasteel met vrijwilligers. 

Interieur Kasteel de Haar, preventieve conservering, housekeeping, risicoanalyse,  Arrianne Zeijlemaker

Kasteel de Haar

(2 jaar) 

Opzetten van Collectiebeheer en preventieve conservering met vrijwilligers. Risicoanalyse + collectiebeheer beleid 5 jaar plan. 

Kasteel Loenersloot, preventieve conservering, historisch interieur,

Kasteel Loenersloot 

Opzetten van housekeeping, collectiebeheer en registratie. Eerste project met 5 dagen per jaar voor 5 jaar. 

Lichtschade, klimaat, museaal binnenklimaat, preventieve conservering, interieurs

Hendrick de Keyser Monumenten (1 jaar)

12 locaties Risicoanalyse QuickScans en behoudsprioriteiten voor komende 5 jaar opgesteld.  Projectcoördinator Preventieve Conservering en basisregistratie. 

het beheer vraagt om meer, scriptie Arrianne Zeijlemaker, Preventieve conservering van interieurs

Rijksdienst van Cultureel Erfgoed (RCE) (1,5 jaar) 

Afstudeerstage + werkervaring- Behoefte inventarisatie eigenaren interieurs voor informatie over  Preventieve Conservering van Interieurs - Het beheer vraagt om meer 2013. 

bottom of page